Konzervativa

Konzervativna stomatologija

Konzervativna stomatologija je grana stomatologije koja se bavi bolestima zuba kao što su karijes, zapaljenje živca u korenu i tkiva oko korena.

Ima za cilj da otkrije i spreči razvoj karijesa u zubu i da nadoknadi izgubljeni deo zuba kod već nastalog kvara ili mehaničko oštečenog zuba.

Zubni Karijesbefore

 
 


Estetski ili beli ispuni (plombe):

Predstavljaju pouzdane materijale za restauraciju izgubljenog dela zuba koji pacijentu pruža i estetiku i funkciju uz dugotrajnost.

Pravilno postavljena bela plomba ostavlja utisak prirodnog zuba uz dugotrajnu zaštitu preostalog dela zubnog tkiva.

plombe
amena stara ispuna belim plombom

 
 

Rano otkrivanje karijesa omogućava da se sačuva veći deo zubne supstance i zaštiti vitalni deo zuba uz minimalnu stomatološku intervenciju i manje ekonomske troškove.

Endodonski tretman

Ako se karijes ne otkrije blagovremeno, bakterije napreduju dalje i uzrokuju zapaljenje živca u korenu i tkivu oko korena zuba. Takvi slučajevi zahtevaju adekvatno čišćenje kanala korena zuba odnosno endodonski tretman ,koji pruža još jednu šansu da zub ostane u ustima ali bez nijegove vitalne strukture.

Razvoj kariesna lezija do zapaljenje živaca

root_canal2

 

 Temeljan rad uz savremene aparate i metode lečenja sa najkvalitetnijim materijalima gatantuju estetsku lepotu i dugotrajnost rezultata rada u rekonstrukciji zuba , koji vam pruža iskustni stomatološki tim u ordinaciji FERIDENT !

root_canal